Sinds 36 weken zwangerschap voeren mijn buikmeisje en ik ons Geboortegesprek over onze aanstaande Geboortereis in het Geboortehuis Leiden. Visualiseren wij hoe het zal gaan. Wij verlangen namelijk naar een natuurlijke bevalling na sectio (vbac).  Dromen we over de eerste periode samen. En alles wat nog meer uitgesproken mag worden. Puur, ongecensureerd en liefdevol. Want deze energie voert altijd de boventoon, welke boodschappen ook worden gedeeld. 

Vertrouwen op ons innerlijk kompas

...Onze Geboortereis gaat niet in een stijgende lijn mama, het is een golfbeweging met daarin kleinere golfbewegingen. Laat de artsen in het Geboortehuis daar toch niet nerveus van worden. Het is volkomen natuurlijk en normaal. Jij mag de tijd nemen om in woelige wateren of juist in de kalmte door stukken heen te gaan die je van binnen tegenkomt. Interruptie of opjagen, dwingen tot beslissingen vanuit een positie van angst, halen je juist uit het verwerkingsproces, het contact met mij en jezelf en uit de geboortegolf.

Laat ze van je af blijven. Iets spannend vinden is het niet hetzelfde als acuut gevaar. Iets spannend vinden is voor een groot deel ook subjectief. Jouw referentiekader, jouw contact met mij en het grotere geheel, is anders dan die van degenen om ons heen. Jij mag en kan vertrouwen op je innerlijke kompas lieve mama. En mocht je de richting kwijt raken naar je gevoel dan zijn daar de lichtwezens en mijn zusje tussen de sterren om ons te begeleiden. Al deze hele zwangerschap zijn ze bij ons, dat weet jij ook, en ze blijven bij ons de gehele geboortereis. In die zin zijn wij nooit alleen of eenzaam mama. Tap elke keer maar weer in op de verbondenheid, wanneer je angst voelt of dat je los schiet van aarde, hemel of lichaam.

 

Geboortehuis of thuis, trance kan overal

Ik vind het prima om in het ziekenhuis, nee in het Geboortehuis ter wereld te komen. Jij kan het daar ook gezellig en fijn en veilig voor ons maken. Neem alles waarmee jij je veilig en fijn voelt maar mee. De aromabrander, je kristallen, affirmaties en meditaties, de drum muziek, acupressuur. Alle dingen waardoor jij in trance kan komen. De rit naar het LUMC, ik denk dat het handig is om te doen niet al te ver in onze reis, maar je hoeft echt niet bij de eerste sensatie te gaan mama. Juist in je eigen omgeving kan je rustig verweken. Ga maar lekker mediteren of in bad wanneer het rommelt. Ik zorg wel dat het niet meer is dan je aankan of verstandig is. Ongemerkt kan je zo met meer ontsluiting binnen komen dan je denkt. Hoeft niet, kan wel. Maak een lijstje voor jezelf mama hoe je de weeën weer op gang kan brengen mocht dit nodig zijn na de reis. Dat geeft je hoofd rust en je kan ermee rond wapperen naar je begeleiders. Haal er nog iemand bij mama. Een krachtige vrouw die ervoor zorgt dat jij en wij samen in onze space kunnen blijven. Het mag duren mama, laat je niet opjagen. Juist wanneer de artsen en zusters je laten zijn en vertrouwen in het moment van rust, open je sneller en zal het geboorteproces in zijn geheel sneller gaan dan wanneer ze je inkaderen vanuit angst..

Het is zoveel meer dan een fysieke reis, het is energetisch,

ja zelfs spiritueel.

Helende reis

Jij gaat leren, jij gaat leren durven geluid te maken mama.Het slot komt van je keel, wanneer ze je laten zijn. Je laten zakken in meditatie, in trance, je instinctief laten bewegen. Hoe fijn is dat mama, dat eindelijke deze blokkade vrij wordt gemaakt. Zodat je je eindelijk helemaal kan uiten, vrij en vol vertrouwen. Dat je voort kan gaan in je leven, privé en zakelijk waarin je vol in contact staat, aan staat en je boodschap uit, volledig.

Heerlijk lieverd, dat is waar ik al zo lang naar toe werk en naar verlang. Het lijkt mij geweldig om te klanken.

Hoe meer de artsen en de mensen om je heen je instinctief kunnen laten handelen en zijn, hoe meer zij bijdragen aan een effectieve, veilige en niet zo lang durende geboortereis. Wat vind je een fijne duur mama, na de voorbereidende fase? Wat voel jij dat goed, kloppend is? Veilig en fijn voelend?

Ik zie voor mij vanaf het moment dat we in het Geboortehuis zijn een duur van 4 tot 6 uur maximaal. Dan heb ik, mijn lijf en jij voldoende reserves over voor de opname en onderzoeken. Al heb ik het idee dat ik door de trance de tijd als korter ervaar. En dat is alleen maar fijn denk ik.

 

De dag die bij jou past

Lieverd, ik moet het toch vragen. Welke dag, datum wil je geboren worden. Ben je een oktober kindje?

Nee mama, dat ben ik niet. Ik ben een november kindje. Ik vind de zevende een mooie datum als uiterste dag, maar ik ga voor een of twee november mama. Waarom twijfel je daar toch aan? Ik heb je dat al meerdere malen laten weten.

Dat klopt lieverd. Ik denk dat ik er wat onzeker door word omdat ik je zo graag nog tot die tijd in mijn buik heb. Ik geniet zo van je bewegingen, zo van het nabij zijn, zo van onze exclusieve band. En eerlijk gezegd voel ik ook dat ik die tijd nodig heb om voor te bereiden, om dieper in de zwangerschap te zakken en toe te leven naar het einde ervan. Een of twee november. Het hangt denk ik een beetje af van waar we in het ons proces zitten.

Ja, dat klopt mama. Het is hoe dan ook een mooie week om geboren te worden, die eerste week van november.

Ja, dat voel ik ook mop. Dan houden we het daarop.

Mama…

Ja lieverd.

Weet je dat ik ontzettend veel van je hou. En dat ik super trots ben op de weg die je doorloopt, alles wat je aangaat en hoe je je voorbereid op onze ontmoeting.

Ach meisje toch, ik ga je zo missen in mijn buik…

 

Wordt vervolgd op 26 oktober

Noot: Wil je ook Geboortebegeleiding of een Geboortegesprek? Kijk dan op http://www.carolavanderheiden.com/zwangerschap-en-geboortebegeleiding