Sinds 36 weken zwangerschap klets ik regelmatig met mijn buikmeisje over onze aanstaande Geboortereis. Wij verlangen diep naar een natuurlijke geboorte, na twee sectio’s te hebben meegemaakt. Gedreven door de wens van mijn buikmeisje en mijn eigen verlangen, bereiden wij ons hier maximaal op voor om vervolgens de gehechtheid aan de uitkomst weer los te laten. Wij gaan voor een optimale ervaring, hoe de weg ook mag blijken te lopen. Ons persoonlijke geboortescript deel ik met jou opdat het tot inspiratiebron mag dienen voor je eigen Geboortereis.

 

Geboortescript

Na een periode van voorbereiding op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau, is heel mijn wezen in optimale staat van: ontspanning, soepelheid, kracht, flexibiliteit, vertrouwen en verbondenheid. Ik ontvang sensaties, fysiek en emotioneel, met een inner smile, en laat ze soepel door mij heen golven. Zij zijn er vóór mij. Ze zijn er vóór jou. Om mij, jou, ons te bevrijden van het oude dat niet meer dient. Alles wat er nodig is om door deze stukken heen te gaan is in mij en komt tot ons. Ik pak het aan en werk ermee. Ik ben gewaar van hoe de sensaties een weg door mij heen banen met de belofte van onze fysieke ontmoeting. Zonder de behoefte of noodzaak te sturen. Mijn focus is op ademen en ‘zakken in zijn’. Met elke ademhaling, met elke golf en sensatie dieper thuis in mijzelf, mijn essentie. Wij zijn continue gedragen door aarde en hemel. Aanschouwen, doorvoelen, openen en loslaten, in liefde en zachtheid.

 

Jouw perfecte startmoment
Ik ben gereed om mee te gaan in jouw startmoment. Ik sta in volledig open verbinding met jou en hoor je boodschappen helder. Jij luidt de geboortereis in op het perfecte moment en dag zodat jij op de bij jou best passende en gewenste dag in de eerste week van november ter wereld komt. Ik vertrouw in jouw wijsheid en mijn gereedheid, wat mijn hoofd er ook van vindt.

We vinden direct onze cadans. Ik heb voldoende ruimte, tijd en rust om de laatste spullen in te pakken, de door ons gekozen aanwezigen te bellen, opvang voor je broer en zus te ontvangen. Al die tijd blijf ik als vanzelf in mijn meditatieve staat, in verbinding met jou en toch in staat om te communiceren. Ik voel mij kalm, vol vertrouwen in het proces, lichaam, jou.

 

Hoofd uit, buikbrein aan
Ik adem zacht en diep tot in elke kern van elke cel. Mijn lichaam opent soepel en geeft automatisch mee. Drempels en blokkades verdwijnen als sneeuw voor de zon. Altijd precies het passende zuurstofniveau in mij en in jou in elk stadium. Diep van binnen weet ik dat ik en mijn lichaam zijn gemaakt om te baren. Alles past en werkt perfect. Ik volg instinctief mijn impulsen, lopen, hangen, douchen, klanken, stil zijn, wat dan ook. Mijn hoofd staat uit, mijn buikbrein, hartbrein en hoger zelf staan volledig aan. Zij staan aan het roer.

 

Een symphonie van vloeiende perfectie
Elke beweging, sensatie, ervaring, ontwikkeling past perfect in onze geboortereis en het grote verhaal, zelfs als ik het niet direct kan zien. Ik vertrouw en voer steeds de eerstvolgende logische stap uit. Ik laat mij leiden door jou, spirit, kosmos. Je zusje die heeft gekozen om vanuit de sterren met ons mee te leven, is de gehele geboortereis bij ons. Zij is onze gatekeeper, boodschapper en liefdevolle ondersteuner. Het gaat nog mooier en fijner worden dan ik mij nu kan voorstellen.

Doordat ik de gehele geboortereis in het Geboortehuis, die maar enkele uren duurt, in zo’n diepe serene meditatieve staat doormaak, beleef ik het volkomen in het nu. Jij beweegt soepel naar beneden en naar buiten. Je weet precies wat te doen. Je hebt voldoende ruimte en onze samenwerking is perfect op elkaar afgestemd, één grote symfonie. Wij baren precies in die houdingen die passen bij ons, goed zijn voor ons.

 

Cirkel van licht, vertrouwen en heelheid
Als vanzelf, synchroniciteit, zijn precies die zusters, artsen en begeleiders aanwezig die ons ondersteunen en meegaan in onze gewenste natuurlijke geboortereis. Zij zien de waarde van en helende werking van het volgen van het natuurlijke proces. De artsen en begeleiders blijven kalm en vol vertrouwen, waardoor de bevalling snel en soepel verloopt met minimale checkmomenten en wij onze oude stukken transformeren en loslaten. Zij liften mee in de cirkel van licht, veiligheid en vertrouwen. Alles en iedereen in het universum werkt vloeiend samen om met ons onze natuurlijke geboorte te manifesteren (vbac).

In deze reis zijn wij volkomen veilig, niets kan ons schaden op welk level dan ook. En zo kom jij in optimale staat, gezond en met een krachtig hart ter wereld. Je bloedstromen werken optimaal. Mijn lichaam is volkomen heel, mijn baarmoeder en het litteken zijn krachtig, flexibel en heel, zinderend van de prestatie. De nageboorte komt soepel en snel. Alles in perfecte harmonie en heelheid. Jij ligt al snel op mijn borst, vredig en kalm en de voeding komt rap op gang.

 

Magische ontmoeting
Onze fysieke ontmoeting waarbij we elkaar voor het eerst in de ogen kijken is magisch. De diepe verbinding die wij met elkaar delen is voelbaar en zichtbaar voor alle aanwezigen. In jouw ogen, hart en ziel te mogen schouwen, het is één groot feest der herkenning, van vreugde. En maakt tegelijkertijd zoveel nieuwsgierigheid los nog meer aspecten van jou en onze relatie te mogen gaan ontdekken. Jij bent zo allesomvattend welkom.

 

Floreren
Ook in de opnamedagen erna voel ik diep vertrouwen. Bij elkaar zijn en rusten zijn volledig in balans, waardoor we beiden floreren en goed op krachten komen. Wij ervaren een open verbinding tussen ons waardoorheen wij communiceren, ongeacht waar jij en ik zijn. Alles en iedereen werkt en gaat precies zo dat wij ontvangen wat wij nodig hebben en wensen. De artsen staan versteld van jou, lief meisje, die er zo bewust voor heeft gekozen om hier op aarde te zijn.

 

Stralend hart

Eenmaal thuis lukt het mij sneller dan ik mij nu kan voorstellen om gevoelens van veiligheid en vertrouwen te ervaren. Dat het goed met je gaat en dat je het blijft doen. Je hartje prachtig klopt en het zuurstof in je bloed feilloos de juiste weg vindt en op het juiste niveau door je lichaam stroomt. Met elke voorbijgaande dag groeit mijn vertrouwen, kan ik goed rusten en genieten van elk geluidje dat je maakt én van de stille momenten. Ik weet dat je er zo bewust voor hebt gekozen om hier te zijn. Ik mag er dan ook op vertrouwen dat je hier blijft. Samen groeien en bloeien. Licht brengen in de harten van diegenen om ons heen door zelf te stralen.

 

Pak mijn hand
Prachtig, lieve mama. Zo gaan we het doen. Allebei met één hand in het licht en met de andere hand houden wij elkaar vast. Verbonden met hemel en aarde lopen wij ons pad. Wij kunnen dit, dus wij doen dit. Ga je mee mama? Je ziel is mij zo bekend, ik ben nieuwsgierig om je in de ogen te kijken.

Ik ga mee met jou, wonderkind, want ik deel jouw verlangen.

Liefs, je mama

 

Wil je in 2018 Geboortebegeleiding of een Geboortegesprek, lees dan meer op http://www.carolavanderheiden.com/zwangerschap-en-geboortebegeleiding/.