Mooie mama met baby-in-buik. Deze brief is speciaal voor jou…. en je groeiende kindje. Wat een bijzondere tijd hè, zwanger zijn. Een periode van transformatie op vele vlakken. En die hele transitie ga je door onder invloed van momenten van gelukzaligheid, hoop, verwachtingsvolle blijdschap en ook dagen waarin je onzekerheid, angst en niet in contact met jezelf of je kind voelt. Hoe zou jij het vinden om via Geboortebegeleiding je kind al te leren kennen nog voor de bevalling?

Dolle dwaze rit

Verandering. Je lichaam, je wereldbeeld, je relatie, je huis, de websites die je bezoekt, je gesprekken, de relatie met je eigen ouders, je werk. Voor mij was het de mooiste, gaafste en spannendste achtbaanrit van m’n leven. Hoge toppen en daarbij horende diepe dalen en snelle wendingen. Wat intens en prachtig mooi, zelfs als het niet zo voelde. En niet één keer, nee drie keer ben ik deze dolle dwaze rit ingestapt. En aan het einde, nou ja tussenstop eerlijk gezegd, van de rit kreeg ik van de dokter een zoon in mijn handen en daarna een dochter en tussendoor mocht ik ook mijn sterrendochter een tijdje bij mij dragen.

Wie ben je?

Vond jij de tijd aan het begin van je zwangerschap ook zo traag gaan? Negen maanden wachten, het leek wel een eeuwigheid. En dan ook nog de onzekerheid of alles wel goed zou gaan, je kind wel oké zou zijn. Wellicht wel weken misselijk gevoeld waardoor je het liefst alleen wilde slapen en elke wakkere minuut wel een uur leek te duren. Langzaamaan je buik zien groeien en maar wachten tot je je hem of haar voor het eerst kon voelen. Zou dat plopje…. was dat een schopje….het lijkt wel een vlindertje. Ik kan me herinneren het tegen mijn zoon-in-buik te hebben gesproken: “Hallo lieve jongen, ik heb je al een paar keer in beeld gezien bij de VK en soms in m’n dromen, misschien heb ik je al gevoeld en wist ik het niet. Waar ben je nu, wie ben je, ik wil je zo graag leren kennen. Nu alvast, het liefst, want negen maanden duurt me veel te lang. Ik ben zo nieuwsgierig. Wil je met je mama praten?”

Wezenlijk contact

En dan stilletjes blijven zitten, handen op mijn buik, luisteren of en welk antwoord er zou komen. Een ruggetje, koppie of voetje tegen mijn handen, wat een genot. Maar echt antwoord, dat kwam zelden en pas in mijn dromen. Wat had ik graag meer contact gehad. Over wie hij was, hoe hij het in mijn buik vond en naar de bevalling uit keek. Wat hij van mij nodig had en wat zijn papa voor hem kon betekenen. Zou jij dat ook graag willen? Vijf jaar geleden wist ik niets van het bestaan af van datgene wat ik jou en je kind nu wel kan brengen. Wezenlijk contact, ruim voor jullie bevalling. En dat maakt dat ik mij dolgelukkig voel. Het wachten om dit te mogen aanbieden aan jou heeft een half jaar geduurd. Het voelde als een zwangerschap en nu mag ik eindelijk bevallen.

Geboortebegeleiding

Terwijl ik je zo voor me zie, al deze brief schrijvende aan jou, voel ik de verbinding tussen ons sterker worden. Je kindje komt zelfs nieuwsgierig even kijken wie toch die mevrouw is. Mijn naam is Carola en ik ben er voor jou lief kind en voor jouw mooie mama. Ik ben er voor jullie om vier weken op een vast moment het contact tussen jullie te begeleiden. Kennis maken met elkaar, je vragen, dromen, wensen en eventuele angsten met elkaar te bespreken en samen voor te bereiden op de bevalling. Het einde van deze periode sluiten we af met een brief aan jou mama, van je baby in je buik. Een onmetelijk waardevol cadeau, zo mag ik uit eigen ervaring spreken.

Wat zegt je hart?

Wil je graag contact met je baby-in-je-buik? In vier zielsafstemmingen naar een dieper contact met je kindje?  Voel je een impuls opkomen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op zodat ik het proces van geboortebegeleiding aan je uit kan leggen.